Папа Римський після “чорної п’ятниці” назвав споживацтво вірусом

 

Папа Римський Франциск закликав людей протистояти надмірному споживацтву напередодні Різдва, назвавши консюмеризм вірусом, який нападає на віру і ображає потребуючих.

Про це понтифік сказав під час проповіді в неділю, 1 грудня, повідомляє Reuters.

“Коли ви живете заради речей, речей ніколи не буває достатньо, жадібність наростає, а інші люди стають перешкодами в цій гонитві”, – сказав він, засудивши “панування споживацтва”.

Папа Франциск виступив із цією заявою у неділю, у проміжку між двома найбільшими днями покупок в році в багатьох країнах, таких як Сполучені Штати – “чорною п’ятницею” і “кіберпонеділком”. Цього року онлайн-продажі в США досягли $7,4 млрд у “чорну п’ятницю”, що майже на 20% більше, ніж в минулому році.

Папа сказав, що “споживацтво – це вірус, який роз’їдає віру“, тому що він змушує людей забувати про “брата, який стукає у ваші двері“.

Він закликав людей “протистояти сліпучим вогням споживацтва, які світитимуть скрізь” цього місяця перед Різдвом.

Читайте також:
У Римі відбувся протест через візит Путіна до Ватикану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна