У РФ внаслідок падіння автобуса з моста в річку загинули 19 людей

 

У Забайкаллі (Росія) туристичний автобус впав у річку.

Аварія сталася під Читою, куди прямував автобус. Згідно з попередніми даними, в ньому перебувало 43 пасажири, щонайменше 19 з них загинули, передає Zaxid.net.

За даними поліції, причиною аварії став розрив переднього колеса, який привів до падіння автобуса в річку з висоти шість метрів.

П’ять осіб доставили в лікарню з травмами, їх стан не уточнюється. За словами джерела агентства “Інтерфакс”, на місце ДТП направили два вертольоти Центру медицини катастроф для евакуації постраждалих.

Також на каналі Baza в Telegram написали, що за станом на 10:30 в салоні транспортного засобу залишалися живі люди.

“Їх не вдається дістати, адже машина частково проломила лід і в будь-який момент може піти під воду. У цілому, в автобусі залишаються більше 20 осіб“, – йдеться в дописі.

Транспортний засіб дуже обережно почали піднімати автокраном, адже всередині ще були пасажири.

Пізніше на сторінці Mash написали, що кількість загиблих в ДТП зросла до 19, з них двоє – діти. Екстрені служби перевернули автобус, вони готувалися зрізати дах.

Правоохоронці завели кримінальну справу про надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб, йдеться у повідомленні Слідчого комітету РФ.

Автобус належить місцевій турфірмі і виконував замовний нерегулярний рейс. Попередньо, в момент аварії в ньому перебували тільки громадяни Росії. За кермом автобуса був 47-річний Сергій Кубасов. Водій мав більше 20 років стажу, за кермом – з 18 років. Він загинув в аварії.

Читайте також:
Керівник Держдуми Володін погрожує “виходом зі складу України кількох областей”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна