Уряд витратить ₴276 мільйони на створення цифрової 3D-моделі України

 

Упродовж 2020 року Кабмін планує завершити створення цифрової 3D-моделі України за допомогою аерофотознімання.

Як повідомили у пресслужбі відомства, для здійснення такої аерофотозйомки, створення ортофотопланів та цифрової моделі рельєфу Державна служба України з питань геодезії та картографування вже оголосила міжнародний тендер на 276 млн грн.

“Це означає, що Україна матиме якісні й точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж та багато іншого”, – написав у п’ятницю, 29 листопада, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук на сторінці у Facebook.

За його словами, зібрана інформація стане в нагоді в межах запуску земельної реформи, адже кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території. Також їх використовуватимуть і в проектуванні українських доріг, каже прем’єр.

“Це здешевить процес і зекономить час на будівництво, натомість якість лише зросте. Завдяки аерофотозйомці можна буде ефективно зрошувати землі, що позитивно вплине на врожайність. Окрім того, держава зможе попереджати наслідки й ефективно реагувати в разі складних погодних ситуацій – затоплень, повеней, землетрусів”, – впевнений Олексій Гончарук.

Як повідомляють в уряді, Держгеокадастр уже активно наповнює базу даних – за три місяці на публічній кадастровій карті з’явилося 6 нових інформаційних шарів. Наразі внесено відомості про 20,9 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га.

Читайте також:
Рейтинг Зеленського погіршився до 52%, антирейтинг зріс до 19%, – КМІС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна