У ПС ЗСУ обіцяють збивати російські БПЛА з “Буків”

 

Українські військові збиватимуть російські безпілотники, які будуть залітати з боку анексованого Криму, зенітно-ракетними комплексами Бук-М1.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 29 листопада, заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає проєкт “Крим.Реалії”.

“Якщо говорити про безпілотники квадрокоптерного поля бою, то досить стрілецької зброї – кулеметами його збити. Якщо мова про серйозні БПЛА типу “Орлан” або “Форпост”, то тоді вже застосовуються зенітні ракети. Бук-М1 часто застосовувався до цих безпілотників, тому що була істотна загроза нашим військам (на Донбасі – ред.). Були випадки, коли безпілотники ворожі збивали і вертольоти армійської авіації – Мі-24″, – розповів Ігнат.

Безпілотники марок “Орлан” і “Форпост” дислокуються на авіабазах в анексованому Криму, і Бук-М1 ефективний для знищення цих російських БПЛА, додав речник Командування ПС ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що загін кораблів Чорноморського флоту Росії на чолі з фрегатом “Адмірал Ессен” біля берегів Криму вчиться відбивати атаку авіації умовного противника.

Читайте також:
Українські військові боротимуться з ворожими БПЛА новітньою “радіогвинтівкою”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна