Суд призначив для міського голови Львова Садового мільйонну заставу

 

Вищий антикорупційний суд України у середу, 27 листопада, обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді застави понад 1 млн грн і поклав низку процесуальних зобов’язань терміном на два місяці в рамках розслідування кримінального провадження, в якому Садовий підозрюється в зловживанні службовим становищем.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

На засіданні суд частково задовольнив клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України і обрав Садовому запобіжний захід у вигляді застави розміром 550 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 1 млн 56 тис. 550 грн.

Суд також поклав на Садового зобов’язання прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, до суду на кожну їх вимогу: повідомляти детективу, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та місця роботи; утриматися від спілкування з іншими підозрюваними і свідками в даному кримінальному провадженні.

Прокурори САП на засіданні просили суд застосувати до підозрюваного Садового запобіжний захід у вигляді застави розміром 50 млн грн.

Як писала “Новинарня“, 21 листопада представники САП вручили Садовому повідомлення про підозру в зловживанні службовим становищем у справі продажу ділянки землі під індустріальний парк від 2015 року.

У повідомленні йшлося про те, що “під час розслідування встановлено і підтверджено висновками експертів і фахівців, що понад 23,49 га земель було продано за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міськради в порушення вимог чинного законодавства за заниженою ціною як землі промисловості”.

У прокуратурі також встановили, що продана ділянка не належить місту Львову, а Рясне-Руській сільраді Яворівського району Львівської області як земля сільськогосподарського призначення.

За даними САП, чиновникам інкримінують злочин за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (організація зловживання і зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Одразу після вручення підозр прокурори САП вручили клопотання про обрання зазначеним особам запобіжних заходів.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного продажу 32 га землі Львівською міськрадою в 2016 році.

15 листопада того самого року у Львівській міськраді відбулися обшуки в рамках зазначеної справи, а в липні 2017 року Садового з цього приводу викликали на допит до прокуратури.

Сам Садовий сподівається на “успішний результат” справи стосовно нього, при цьому зазначав, що не має достатньої суми для внесення раніше вже озвученого у ЗМІ такого розміру застави у 50 млн грн.

Читайте також:
Суд відкрив провадження на Садового за позовом Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна