Зеленський розпочав офіційний візит до Литви

 

Президент України Володимир Зеленський розпочав офіційний візит до Литовської Республіки.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 27 листопада, інформує пресслужба глави держави.

Зазначається, що у Вільнюсі Зеленський проведе зустрічі з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою та спікером Сеймасу Литви Вікторасом Пранцкетісом.

“Під головуванням Володимира Зеленського та Гітанаса Науседи відбудеться Дванадцяте засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки”, – йдеться у повідомленні.

Також глави держав візьмуть участь в роботі Українсько-литовського економічного форуму.

Портал литовського телерадіомовлення LRT акцентує, що президенти зосередять увагу на реформах в Україні, подальшому практичному втіленні угоди про асоціацію між Європейським Союзом та Україною, питаннях “Східного партнерства” ЄС, співпраці України з НАТО, обговорять ситуацію на сході України та заплановані чотиристоронні мирні переговори в “нормандському форматі”. 

Напередодні візиту радник із зовнішньої політики Президента Литви Аста Скайсгіріте заявила, що литовська сторона зацікавлена почути, як президент України планує вирішити ситуацію на сході України та як країна буде проводити реформи й інтегруватися в Європу.

Зі свого боку, Литва заявляє про готовність й далі надавати всебічну допомогу. Литва є одним з найактивніших українських прихильників у міжнародному співтоваристві. Вона надає гуманітарну та військову підтримку Україні, допомагає реструктуризувати деякі сфери державного сектору.

Наступного липня у Вільнюсі відбудеться щорічна міжнародна конференція з питань реформ в Україні, на якій консолідуватимуть зусилля міжнародної спільноти задля підтримки Києва.

У середу Володимир Зеленський також відвідає інші органи влади у Вільнюсі, разом із литовським колегою відкриє Литовсько-український діловий форум, вшанує пам’ять литовських борців за свободу на Антакальніському кладовищі та покладе квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку, де також поспілкується з представниками місцевої діаспори.

Читайте також:
Зеленський знову заговорив про “Ініціативу трьох морів”. Цього разу – в Естонії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна