Ексглава адміністрації президента Райнін очолив Харківську облорганізацію “ОПЗЖ”

 

Колишній очільник Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін став головою обласного осередку “Опозиційна платформа – За життя”.

Про це у середу, 27 листопада, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

На призначення Райніна приїхав співголова фракції ОПЗЖ Юрій Бойко. Відбулося голосування, на якому Райніна одноголосно обрали головою харківського осередку партії.

За словами Бойка, Райнін був “єдиний в тій групі галичан, яка відстоювала інтереси Сходу України”.

“У нас попереду виборчий рік, вибори до місцевих рад. Це, напевно, найскладніша кампанія, тому що багатошарова, вона потребує спільних чітких дій. Тут потрібно застосувати зусилля, відкинути ті чи інші амбіції, ті чи інші якісь інші моменти, об’єднуватися, йти, перемагати в місцеві ради, для того щоб бути корисними, потрібними для звичайної людини, для пересічного українця. Можу вас запевнити, що всі мої сили і вміння, досвід будуть підпорядковані цій меті”, – сказав Райнін.

Ігор Райнін – депутат Харківської облради VI-VII скликання (обирався спочатку від “Батьківщини”, потім – від Блоку Петра Порошенка “Солідарність”).

Із 3 лютого 2015-го до 29 серпня 2016 року був головою Харківської облдержадміністрації. Будучи головою ХОДА, пролобіював проведення позачергової сесії облради, на якій депутати підтримали постанову Верховної Ради про визнання Російської Федерації країною-агресором і виступав за встановлення пам’ятника Небесної сотні на однойменній площі в Харкові.

У рамках виконання закону про декомунізацію Райнін підписав розпорядження про перейменування 52 топонімів, зокрема просп. Маршала Жукова на просп. Петра Григоренка (правозахисника, який виступав на захист кримських татар та інших депортованих народів), просп. Правди – просп. Незалежності, а вул. Червоного Льотчика – вул. Юрія Шевельова (мовознавця-славіста та історика літератури). Крім того, три вулиці в Харкові було названо на честь Героїв Небесної сотні.

Із лютого 2015 року до травня 2016 року очолював Харківську територіальну організацію партії БПП “Солідарність”. Із серпня 2016-го до травня 2019 року було главою адміністрації президента.

Читайте також:
Нардеп Кива на каналі “Россия 1” поскаржився на “проблеми зі свободою слова в Україні”

У Харкові зірвали меморіальну дошку генералові КДБ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна