Силовики затримали ділків, які продавали депутатські мандати за 1,5 млн євро

 

Правоохоронці затримали двох чоловіків, які за 1,5 мільйона євро обіцяли мешканці Києва мандат депутата однієї з політичних партій.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 липня, інформує пресцентр СБУ.

“За півтора мільйони євро зловмисники обіцяли “влаштувати” бізнес-вумен з Полтавщини до списку однієї з парламентських партій. Вони запевнювали її, що це буде прохідне місце, після того як той чи інший депутат складе мандат”, – йдеться у повідомленні речників СБ.

Правоохоронці затримали двох фігурантів справи під час отримання першої частини матеріальної винагороди розміром 750 тисяч євро.

Розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 (замах на шахрайство) та ч.4 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу.

Готуються матеріали про оголошення їм підозри та обрання запобіжного заходу.

Поліція повідомляє, що одного з шахраїв вже затримувала за аналогічний злочин минулого місяця, однак “належних висновків чоловік не зробив та повернувся до злочинної діяльності”.

Читайте також:
СБУ затримала “позаштатного помічника” з ОП, який торгував посадами за $1,5 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.