Німецьких військових підозрюють у вбивстві 18 морських свиней під час навчань на Балтиці

 

У Німеччині повідомили про проведення розслідування того, чи була пов’язана загибель 18 морських свиней в Балтійському морі з операцією з розмінування раніше цього року.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

Представник Міністерства оборони Німеччини заявив у понеділок, 25 листопада, що досі не встановлено прямий зв’язок між знешкодженням 42 мін часів Другої світової війни і загибеллю морських ссавців, які перебувають під загрозою зникнення.

Представник Міноборони сказав, що якщо зв’язок буде знайдений “нам, очевидно, буде дуже прикро через це”.

Міни були знешкоджені в серпні під час маневрів НАТО, після попередження цивільних органів влади про те, що вони стають все більш небезпечними з часом.

Представник міністерства навколишнього середовища Стефан Габріель Хауфе заявив, що вибух стався в морському заповіднику і що морські свині в Балтійському морі користуються “особливо суворим захистом.”

“Я очікую, що Аннегрет Крамп-Карренбауер (міністр оборони Німеччини, – “Н”) нарешті зверне увагу на міжнародний статус захисту морських свиней і утримається від підриву боєприпасів”, – сказав представник “зелених” Ян Філіп Альбрехт.

Читайте також:
У Польщі затримали росіянина, що намагався перевезти в Дагестан 10 тигрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна