Баканов обговорив із бізнес-спільнотою взаємодію СБУ і підприємців

 

Голова СБУ Іван Баканов зустрівся з представниками української бізнес-спільноти і обговорив із ними засади взаємодії Служби з підприємцями.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зокрема Баканов заявив, що запровадження електронної системи подачі заявок на ті чи інші перевірки значно мінімізує зловживання.

Президент Спілки українських підприємців В’ячеслав Климов своєю чергою наголосив, що бізнес чекає від правоохоронних органів передбачуваності, зрозумілих правил гри та мінімізацію втручання у роботу, а також поцікавився, чи передбачає реформа СБУ позбавлення її економічних функцій.

Голова СБУ зазначив, що реформа СБУ передбачає переорієнтацію функцій служби на захист критичної інфраструктури.

“Голова СБУ Іван Баканов наголосив, що, не дивлячись на те, що більшість спецслужб цивілізованого світу мають такі функції, у проекті закону про Службу взагалі немає слова “економіка”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ також наголосили, що слово “корупція” в законопроєкті згадується лише одного разу – коли йдеться про нульову толерантність до корупції співробітників Служби.

Баканов зазначив, що у цілому законопроект щодо реформи СБУ позитивно оцінюють як вітчизняні, так і міжнародні експерти та організації, а такі впливові організації як НАТО та КМЕС назвали його найбільш наближеним до найвищих світових стандартів, порівняно з попередніми редакціями.

Читайте також:
В Івано-Франківську СБУ тимчасово запровадила особливий режим через навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна