Зеленський взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Гідності та Свободи

 

Президент України Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською, прем’єром та міністрами відвідав Майдан Незалежності та вшанував Героїв Небесної Сотні.

Про це у четвер, 21 листопада, повідомила пресслужба глави держави.

Вони поставили лампадки біля пам’ятного хреста та оглянули експозицію виставки “М3: Майдан. Меморіал. Музей” і карту-проекцію основних місць, де розгорталися події Революції Гідності.

Глава держави наголосив, що на алеї Героїв Небесної Сотні обов’язково буде споруджений Музей Революції Гідності.

“День Гідності та Свободи – особливий для кожного з нас. Він пов’язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і квітучій державі. Гідність і свобода – невід’ємні складові нашої ДНК. Саме тому українці не на словах знають, як захищати свою гідність і виборювати свободу на барикадах. У цій боротьбі, на жаль, ми заплатили найвищу можливу ціну – це людське життя”, – зазначив президент України.

День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з указом президента від 13 листопада 2014 року.
Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії  – Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Читайте також:
“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна