“Не маємо права забути героїв, що віддали життя”: Епіфаній про Небесну сотню і захисників України

 

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський Епіфаній сказав, що варто згадувати людей, які загинули за Україну.

Про це він заявив під час Марафону Гідності – спільному проєкті “Еспресо”, “Прямого” та “5 каналу”, присвяченого шостій річниці початку Євромайдану.

“Загалом, ми в цьому році згадуємо шосту річницю з часу Революції Гідності і протягом цього часу відбулося дуже багато подій. Ми згадуємо сьогодні тих героїв Небесної сотні, які віддали своє життя заради єдності України. Вони без зброї в руках, змінили вектор розвитку нашої української держави. Але, на жаль, до цього часу точиться ця страшна неоголошена війна на сході України. Протягом останніх років загинуло дуже багато”, – сказав Епіфаній.

Голова ПЦУ заявив, що в Україні має запанувати справедливий мир.

“Сьогодні ми всі прагнемо, щоб в українській державі запанував мир. Всі шукають певний рецепт, певну формулу, завдяки якій в Україні має запанувати мир. Всі ми прагнемо, щоб в Україні запанував справедливий мир, бо протягом цього часу багато покладено на вівтар нашої незалежності  і ми не маємо права забути тих славетних новітних героїв, які віддали за це своє життя, починаючи з Небесної сотні, завершуючи останнім, який віддає і зараз віддає своє життя, за те, щоб справді Україна буде єдиною і запанував мир. Всі ми з вами християни і повинні бути впевнені, що за нашими молитвави, Господь може створити чудо, відповідні умови, при яких в Україні насправді запанує справедливий мир. І ми в це віримо, і молимось і завтра по-особливому будемо вшановувати, тих які віддали своє життя і завтра той день, який справді носить дня Гідності і Свободи”, – зазначив Епіфаній.

День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з указом президента від 13 листопада 2014 року.
Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії –  Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Читайте також:
ДБР створило новий відділ для розслідування справ Майдану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна