Українська збірна готується до “Ігор нескорених-2020” в Гаазі. Представлено тренерів

 

Заступник міністра у справах ветеранів та внутрішньо переміщених осіб Антон Колумбет оголосив склад української збірної, яка цього року представлятиме нашу країну в Гаазі.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 21 листопада, пише “видання Армія.Інформ”.

“Хочу привітати учасників команди з тим, що вони нарешті пройшли всі випробування. Одразу зазначу, що концепція цьогорічних Ігор не про медалі, а про реабілітацію наших воїнів. Зрозуміло, що брати участь у відборі було непросто, але хлопці та дівчата показали, наскільки міцні й незламні українські воїни”, — сказав Антон Колумбет.

Під час зустрічі представили тренерський склад “Ігор Нескорених –2020”.

Головний тренер — голова Федерації стронгменів України Сергій Конюшок.

“Навіть якщо концепція цьогорічних Ігор не про медалі, ми однак зробимо все можливе, щоб їх стало більше. Сьогодні ми тренерським складом уперше бачимо всю збірну. Досі в комітеті з відбору я знав їх хіба що на папері. Після медичного обстеження зможемо скласти професійний графік тренувань для спортсменів”, — сказав головний тренер команди Сергій Конюшок.

Також тренерами стали:

  • найсильніший богатир світу Василь Вірастюк,
  • майстер міжнародного класу з легкої атлетики Олена Яновська,
  • майстер спорту з веслування Артур Свердюк,
  • чемпіонка світу Олена Буряк,
  • майстер спорту з плавання Вадим Домбровський,
  • триразовий чемпіон світу з пауерліфтінгу Олексій Соловйов,
  • тренери зі стрільби з лука Олеся Шах і Дмитро Сидорук та інші.

Також у підготовці до змагань візьмуть участь “нескорені” торішніх ігор — капітан першої української збірної, яка виступала у Торонто, підполковник МВС Олександр Писаренко тощо.

Вони стануть “перекладачами” між тренерами та спортсменами, які мають бойовий досвід і допомагатимуть краще налагодити комунікацію і порозуміння між ними.

Він зазначив, що незабаром збирається вилетіти до Нідерландів, щоб ознайомитися з місцем проведення Ігор і спортивним обладнанням. Це дозволить краще організувати концепцію тренувань для наших учасників.

Заступник посла Нідерландів в Україні Пітер ван Фліт повідомив, що українську збірну зустрінуть і приймуть на його батьківщині в Гаазі гостинно й привітно, адже європейська спільнота з величезною повагою ставиться до наших воїнів. Також він передав запрошення від посла на вечерю для учасників змагань. Коли саме це відбудеться, представники посольства узгодять із тренерським складом української збірної, щоб це не завадило процесу підготовки до Ігор.

Нагадаємо, «Ігри Нескорених» у Гаазі відбудуться у травні 2020-го. Активна підготовка нашої збірної для виступу на міжнародній арені розпочалася.

Читайте також:
Мінвет назвав склад нової збірної України на “Ігри нескорених-2020”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна