В Україні призупинили виплату лікарняних та декретних

 

Фонд соціального страхування України призупинив перерахунок коштів для виплати лікарняних і допомоги по вагітності та пологах застрахованим особам.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 20 листопада, інформує пресслужба Фонду соціального страхування України.

“20 листопада 2019 року Фондом соціального страхування України вимушено призупинено перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам. Фінансування тимчасово не здійснюється у зв’язку із закінченням кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду”, – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі наголосили, що видатки на матеріальне забезпечення були вичерпані 19 листопада.

ФССУ має кошти для продовження виплат, проте з 20 листопада до внесення змін до річного бюджету він не має права їх перераховувати.

“Станом на сьогодні загальна сума за заявами-розрахунками, наданими до фінансування у 2019 році зі врахування заборгованості на початок року, становить 13,573 млрд грн, що перевищує кошторисні призначення на рік за відповідною статтею видатків на 1,038 млрд грн”, – додали у фонді.

У ФССУ звинуватили в припиненні виплат бюрократію.

“Ситуація неприпустима, фактично виплати зупинено через бюрократичні причини. […] Бюджет Фонду на поточний рік подавався на затвердження Кабміну колишнім керівництвом Міністерства соціальної політики і був штучно занижений за видатками. Кошти на лікарняні і декретні було закладено на рівні 2018 року, без врахування зростання середньої заробітної плати. Разом зі зниженням у попередні періоди загалом на 5,1% частки ЄСВ, яка спрямовується до бюджету Фонду, це призвело до затримок із виплатою матеріального забезпечення та на сьогодні до вимушеної повної зупинки виплат за цим напрямом”, – наголосили у фонді.

Читайте також:
Військовим зарахують періоди служби до страхового стажу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна