У лікарні Харкова від поранень помер командир 128 огшбр Євген Коростельов

 

доповнено
У Харківському військово-медичному клінічному центрі Північного регіону у вівторок, 19 листопада, перестало битися серце командира 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, полковника Євгена Коростельова.

Як повідомляє “Новинарня“, про це інформують у пресслужбі Генштабу ЗСУ.

Зазначається, що смерть настала близько 04:00. 

У полковника залишилася дружина, донька і син. Йому було 38 років.

Євген Коростельов. Фото Олександра Клименка/FB

Євген Коростельов навчався в артилерійському училищі в Сумах.

У 2015 році за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Євген Коростельов був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Командиром 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади офіцер ЗСУ став у вересні цього року, до того служив в 25-й десантній бригаді, де був начальником артилерії та заступником командира.

Євген Коростельов. Фото пресслужба Командування ДШВ

Прощання з бойовим комбригом відбудеться 20 листопада у Сумах.

О 9:00 з ним прощатимуться біля будинку №43 на проспекті Курському.

Далі тіло перевезуть до Свято-Воскресенського кафедрального собору, там, орієнтовно о 10:00, за загиблим воїном відбудеться заупокійна літія. Опісля траурна процесія рушить до Алеї Героїв на Центральному кладовищі міста, де і знайде вічний спокій Євген Коростельов.

Як писала “Новинарня“, 12 листопада під Новотроїцьким дістали мінно-вибухові травми офіцери 128 огшбр ЗСУ, серед них – і комбриг Євген Коростельов.

Бійці виконували бойове завдання в глибині ротних та опорних пунктів і підірвалися на невідомому вибуховому пристрої.

Коростельов отримав множинні вогнепальні осколкові поранення кінцівок.

Ще два офіцери, яких також доставили до харківського шпиталю, перебувають у стані медикаментозного сну, їхній стан – вкрай важкий, хоча їх вже вивели з травматичного шоку.

Ще один військовослужбовець – у стані середньої тяжкості.

Їх екстренно доправили до Волноваської лікарні, звідти  – до військового шпиталю в Харкові.
Станом на 13 листопада стан Коростельова був важким. Медики акцентували, що врятували обидві його кінцівки.

Коростельов очолив 128 огшбр у вересні 2019 року, після того із підрозділом попрощався Герой України Сергій Собко.

За даними “Новинарні“, Євген Коростельов – п’ята бойова втрата Об’єднаних сил в листопаді.

7 листопада загинув старший солдат 92 омбр Герман Бродніков. Це сталося в районі Авдіївки, коли зведене інженерне відділення одного з механізованих батальйонів бригади виконувало завдання із забезпечення лісом-кругляком свого підрозділу для інженерного обладнання позицій. Ворог здійснив два прицільні постріли з установки ПТКР. Бродніков загинув на місці, ще троє армійців зазнали численних поранень різного ступеня тяжкості.

8 листопада від поранення, отриманого напередодні на Донеччині внаслідок обстрілу з ПТКР, помер його побратим – військовий 92-ї механізованої бригади ЗСУ імені кошового отамана Івана Сірка – солдат Геннадій Моторін.

14 листопада у Попаснянському районі Луганської області від ворожого кульового поранення загинув боєць 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого Юрій Хомік.

17 листопада на Луганщині кулею снайпера був убитий боєць 14-ї механізованої бригади ЗСУ імені князя Романа Великого Артем Соколов.

Читайте також:
Загиблі герої жовтня: дев’ять облич та історій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна