Президент підписав закон, який забороняє суцільну вирубку лісів у Карпатах

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє суцільні рубки на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпат.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 19 листопада, йдеться на офіційному сайті глави держави.

“Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону” № 249-ІХ, ухвалений Верховною Радою 30 жовтня 2019 року”, – ідеться в повідомленні.

Як зазначили в ОП, закон вдосконалює систему охорони ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпатського регіону від суцільного вирубування.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, у 2000 році був ухвалений закон, який вводив мораторій на 10 років на проведення суцільних рубок головного користування в ялицево-букових деревостанах на стрімких схилах в Карпатському регіоні. У 2011 році цей мораторій перестав діяти, і відповідно, знову з’явилася можливість проводити суцільні рубки ялицево-букових лісів на стрімких гірських схилах.

За даними ОП, підписаний президентом закон передбачає встановлення заборони проведення рубок головного користування в національних природних парках, заказниках та продовження дії заборони на проведення суцільних рубок головного користування ялицево-букових лісів на стрімких схилах Карпатського регіону.

Зазначається, що реалізація норм закону сприятиме збереженню лісів, попередженню суцільному вирубуванню ялицево-букових лісів Карпатського регіону, а також захисту Карпат від стихійних лих та природних катаклізмів.

Читайте також:
Уряд затвердив програму розвитку Карпат на 2020-2022 роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна