“Для сталого проходження зими”: уряд скасував постанову КМ Гройсмана про граничні тарифи на тепло

 

Кабінет Міністрів України на засіданні 15 листопада ухвалив рішення “Про визнання такою, що втратила чинність постанови від 26 червня 2019 року №560”, якою встановлювалися граничні тарифи на опалення та гаряче водопостачання. Зазначається, що таким чином “уряд вжив заходи для сталого проходження зими”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики та навколишнього середовища.

Постанова №560 уряду Володимира Гройсмана встановлювала граничні тарифи на послугу з постачання теплом для населення на рівні 1,4 тис грн за 1 Гкал – за наявності приладів обліку і 35,21 грн за 1 кв. м – без приладів обліку. Також у цій постанові встановлювалися граничні тарифи на послугу гарячого водопостачання: 83,66 грн за кубометр – із рушникосушкою, 75,74 грн за кубометр – за відсутності рушникосушок.

У Кабміні стверджують, що скасування постанови “забезпечить стале проходження опалювального сезону й усуне загрозу відключення міст від газу через економічно необгрунтовані ставки тарифів”. Крім того, з відповідним проханням до прем’єр-міністра Олексію Гончаруку звернулася Асоціація міст України.

У міністерстві додають, що середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тис грн за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованої постанови призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року на суму 7 млрд грн.

При цьому зазначається, що громадяни, чиї доходи недостатні для розрахунку за комунальні послуги, мають право на субсидію. Всього на наступний рік у державному бюджеті на програму субсидій закладено 47,6 млрд грн.

Читайте також:
“Крав у всіх електрику”: у Києві сусід-боржник відкрив стрілянину в під’їзді будинку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна