Співзасновник Вікіпедії створив нову соцмережу WT: Social

 

Співзасновник “Вікіпедії” Джиммі Вейлз запустив соціальну мережу WT: Social.

Про це повідомляє видання Financial Times.

“Платформа має на меті конкурувати з Facebook та Twitter”, – йдеться у публікації.

Як зазначається, існувати нова соцмережа буде, як і “Вікіпедія”, на пожертви користувачів.

На думку Вейлза, головною проблемою соцмереж є саме реклама, якій будуються бізнес-моделі. Внаслідок цього користувачі отримують інформацію низької якості.

Два роки тому Вейлз запустив онлайн-видання Wikitribune, призначене для боротьби з фейковими новинами. Але воно не стало популярним, і тепер Вейлз змінив підхід і перезапустивши Wikitribune як WT: Social.

На сайті так само будуть розміщуватися статті, але, на відміну від Facebook, де стрічка публікацій формується в залежності від кількості лайків, коментарів та інших факторів, у WT: Social буде використовуватися хронологічний порядок.

WT: Social почала працювати місяць тому і зараз налічує близько 50 тисяч користувачів.

Зареєструватися на платформі можна безкоштовно. Однак користувачі потрапляють у “короткий” список очікування, якщо вони не пожертвують гроші ($12,99 на місяць або $100 на рік) або не запросять друзів зареєструватися.

Вейлз розраховує досягти мети в до 500 млн користувачів, та запевняє, що соцмережа не передаватиме особисті дані третім особам.

Читайте також:
WhatsApp змінив налаштування приватності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна