Литва і Росія провели обмін шпигунами

 

У п’ятницю, 15 листопада, Росія і Литва провели обмін особами, засудженими за шпигунство

Про це повідомили в канцелярії президента Литви, передає LRT.

Обмін відбувся на російсько-литовському кордоні. В рамках операції двоє росіян, засуджених за шпигунство в Литві, були передані Росії. Тамтешня влада передала двох литовців і одного громадянина Норвегії.

“Двоє громадян Литви, Євгеній Матайтіс і Арістідас Тамошайтіс, повернулися до Литви і наразі їдуть до своїх родин”, — заявив журналістам радник президента Йонас Жукас.

Очільник Департаменту державної безпеки Литви Дарюс Яунішкіс повідомив, що обмін відбувся в п’ятницю опівдні.

За його словами, Фроде Берг, норвезький громадянин, який відбував 14-річний термін покарання в Росії за шпигунство, також брав участь в обміні. Прем’єрка Норвегії Ерна Сульберг заявила, що Фроде Берг був переданий норвезьким чиновникам у Литві.

Як писала “Новинарня“, президент Литви Ґітанас Науседа помилував засуджених за шпигунство росіян Миколу Філіпченка і Сергія Мойсеєнка.

Читайте також:
Білорусь звільнила засудженого журналіста Шаройка: він вже в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна