Суд арештував 22-річного поліцейського, який відкрив стрілянину в харківському метро

 

Московський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора і взяв 22-річного поліцейського Андрія Кобцева, якого заарештували після стрілянини на станції метро “Наукова”, під варту на 60 діб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 14 листопада, інформує “UA:Харків”.

Зазначається, що прокурор Михайло Жорняк просив взяти капрала поліції Кобцева під варту та відсторонити від посади.

Захист виступав проти. Адвокат підозрюваного Людмила Дробчак сказала суду, що у поліцейського є порушення психіки, тому він приймає заспокійливі препарати. Вона просить не позбавляти його волі, оскільки це може негативно позначитися на його психологічному здоров’ї, та взяти під цілодобовий домашній арешт.

Підозру за статтею “Посягання на життя працівника правоохоронного органу” поліцейському оголосили 12 листопада. Максимальне покарання за цим кримінальним провадженнням — до 15 років колонії або довічне позбавлення волі.

Як раніше розповів речник ДБР Олександр Білка, тієї ночі Кобцев чергував на станції. Він “начебто помітив сторонніх осіб на зачиненій станції”, повідомив про це до чергової частини і зачинився в одній з кімнат. Коли на станцію прибув спецпідрозділ “ТОР”, поліцейський відкрив по них стрільбу.

Як інформувала “Новинарня“, поліцейського затримали після стрілянини у метро на станції “Наукова” у ніч проти вівторка. У поліцейського вилучили речовину, схожу на психотропний засіб.
Обійшлося без постраждалих. На момент інциденту станція метро “Наукова” не працювала та була порожньою.

Читайте також:
На Запоріжжі поліцейського засудили до восьми років за підготовку теракту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна