На Вінниччині згорів склад майна 59-ї бригади ЗСУ: ЗБИТКИ НА МІЛЬЙОНИ

оновлено

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України почала кримінальне провадження за фактом пожежі на речовому складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ в Гайсині.

Подія сталася ввечері 13 листопада на території військової частини 59 омпбр у металевому ангарі речового складу площею 200 кв. м, повідомила пресслужба військової прокуратури Центрального регіону.

Вогнем знищене майно, яке зберігалось у будівлі: близько 1100 кевларових шоломів, 800 бронежилетів, 1500 спальних мішків, 100 польових наметів, понад 1000 одиниць польової форми, 1400 костюмів захисту від води та інше. Попередня сума збитків – 10,5 мільйонів гривень.

Даних про постраждалих або загиблих немає.

Попередня причина загоряння – коротке замикання електропроводки.

На даний час тривають першочергові слідчі дії, проводиться огляд місця події, допитуються свідки.

Досудове розслідування справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України, доручено ДБР.
Ідеться про “недбале ставлення до військової служби, що спричинили істотну шкоду і тяжкі наслідки в умовах особливого періоду”; карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років).

Як раніше повідомили в пресслужбі 59-ї окремої мотопіхотної бригади, “13 листопада 2019 близько 17:00 на одному зі складів зберігання речового майна (3-4 категорії) військової частини сталося загоряння. У 18:32 пожежу локалізовано силами працівників ДСНС України в Вінницькій області. Станом на 20.40 13 листопада 2019 р. – пожежа ліквідована”, – йдеться в повідомленні на сторінці бригади в Facebook.

Військові зазначили, що травмування та загибелі особового складу військової частини в результаті пожежі немає.

Завдані збитки на боєздатність військової частини не впливають.

Фотогалерея (ВПЦР і Укрінформ):

пожежа - 59 омпбр Пожежа 59 омпбр Вінницька обл пожежа - 59 омпбр _3 пожежа - 59 омпбр _1
<
>
Фото: Укрінформ

Причини пожежі встановлюють. За цим фактом призначено службове розслідування.

Фото: Укрінформ

Читайте також:
На Донеччині через пожежу на шахті нагору підняли 233 гірників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна