У СБУ немає відомостей, що акція “Ні капітуляції” проплачена, – Баканов

 

У Службі безпеки України немає відомостей, які б підтверджували інформацію, що акція “Ні капітуляції” проплачена.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповів голова СБУ Іван Баканов у розмові з журналістами видання “Главком”.

“У нас немає достовірних відомостей, які б підтверджували цей факт. Питаннями протестних акцій в СБУ займається Департамент захисту національної державності. Звісно, ми за цим спостерігаємо. Демократія – не найкраща форма правління, але кращої досі не придумали. Треба розуміти, що громадські організації мають право збирати гроші та витрачати їх – у тому числі, на акції”, – сказав він.

Баканов додав, що наразі в СБУ немає зареєстрованим такого провадження.

Передісторія:
Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна узгодила текст “формули Штайнмаєра” та домовилася про розведення сил біля Золотого й Петрівського на Донбасі.

Після цього у всіх великих містах України пройшла серія акцій протесту проти імплементації “формули Штайнмаєра”. Згодом цей рух переріс в акцію “Ні капітуляції”.

Під час пресмарафону 10 жовтня Зеленський заявив, що більшість учасників акції «Ні капітуляції» взяли в ній участь через відсутність комунікації з ним. Водночас глава Офісу Президента Андрій Богдан заявляв, що вважає акції проплаченими.

А глава парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія 14 жовтня обіцяв передати СБУ наявну в нього інформацію про можливий підкуп учасників акцій проти “формули Штайнмаєра”.

Як інформувала “Новинарня“, Роскомнагляд хоче заблокувати на YouTube репортаж про ходу “Ні капітуляції” в Харкові.

Читайте також:
В Україні пікетували 20 ОДА з акцією “Ні капітуляції”: вимагають зустрічі з президентом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна