МЗС відреагувало на вироки шістьом фігурантам справи “Хізб ут-Тахрір”

 

Міністерство закордонних справ висловило протест російській стороні через засудження шести українських громадян у справі “Хізб ут-Тахрір”.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в офіційній заяві МЗС.

“Це ганебне рішення вкотре підтвердило, що російське антитерористичне законодавство широко застосовується російською окупаційною адміністрацією для прикриття політичних репресій проти представників кримськотатарського народу”, – наголошують дипломати.

Відомство назвало звинувачення у діяльності терористичної організації “сфабрикованими”, а рішення “політично вмотивованим”.

У МЗС нагадали про відсутність доказів провини кримчан. Окрім цього, Україна закликала міжнародну спільноту засудити це рішення та посилити тиск на державу-агресора.

Як писала “Новинарня“, Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону 12 листопада засудив до ув’язнення в колонії шістьох фігурантів ялтинської “справи Хізб ут-Тахрір”. 

Згідно з рішенням суду, Муслім Алієв засуджений до 19 років ув’язнення, Інвер Бекіров – до 18 років, Емір-Усеїн Куку – до 12 років, Вадим Сірук – до 12 років, Арсен Джеппаров – до 7 років і Рефат Алімов – до 8 років.

Відбувати ці терміни вони будуть в колонії суворого режиму.

Читайте також:
Окупанти в Криму запроторили фігурантів справи “Хізб-ут Тахрір” до психлікарні, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна