Екснардепа Лапіна з “Айдару” викликали на допит в СБУ

 

Ветеран АТО, екснардеп Верховної Ради VIII скликання Ігор Лапін заявив, що СБУ викликала його на допит щодо подій під час прориву блокади Луганського аеропорту в 2014 році.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Лапін написав у понеділок, 11 листопада, у Facebook.

“Ну що друзі? СБУ. Напевне що ми розпочинаємо новий етап у житті. Іду на допит в Службу безпеки України з приводу убієнних мирних московських граждан під час прориву блокади Луганського аеропорту”, – написав Лапін.

Ігор Лапін брав участь у антитерористичній операції на Донбасі з червня 2014 р. Командував 2-ю штурмовою ротою “Захід” 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар” (в/ч ПП В 0624), підпорядкованого ЗСУ.

Відомий під позивним “Зола”. Під його керівництвом було звільнено вісім населених пунктів в Луганській області, зокрема Щастя, Георгіївка, Лутугине, Успенка, Новосвітлівка та Хрящувате.

Штурмовий підрозділ “Золи” брав участь у звільненні Красного Яру, а під час операції зі звільнення Вергунського роз’їзду біля Луганська знищив бійців російського спецпідрозділу по боротьбі з тероризмом “Гюрза” та частину групи колаборанта Олександра “Бетмена” Бєднова.

Операція зі звільнення населеного пункту Георгіївка під керівництвом “Золи” визначається як прорив блокади Луганського аеропорту.

Після бою за Хрящувате Лапін лікувався у військовому шпиталі. У подальшому повернувся в зону АТО, перебував на Луганській ТЕЦ, брав участь в обороні Щастя.

Читайте також:
Мера Запоріжжя викликали на допит в СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна