Гончарук назвав зростання ВВП на 40% за 5 років “абсолютно реальним” і запевнив, що олігархи не мають впливу на владу

 

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що задеклароване зростання ВВП на 40% за 5 років є “абсолютно реальним результатом, але для цього треба буде добре попрацювати”.

Про це він сказав на Київському міжнародному економічному форумі, повідомляє “Економічна правда“.

“Ми порахували уважно ризики, можливості, і зробили висновок, які максимально амбітні, але реалістичні цілі ми можемо перед собою поставити як країна. Тому задеклароване зростання на 40% за 5 років — це абсолютно реальний результат, якого ми повинні з вами досягнути разом.

При цьому, нам, звичайно, треба буде добре попрацювати”, — підкреслив Гончарук.

“Я б не говорив зараз про якісь радикальні речі. Я б говорив про те, що нам треба зробити домашнє завдання. У нас фантастична за потенціалом країна. Тут можна зробити набагато більше іноземному інвестору, аніж у їхніх юрисдикціях. Інвестувати сюди цікаво, питання лише в тому, що тут дуже високі ризики…

Були дуже високі ризики. І наше з вами завдання довести, що нам можна вірити. Ми просто повинні почати виконувати контракти як країна і як суспільство. І всередині країни, і назовні. Нам повинні вірити”, — додав очільник уряду.

За його словами, в Україні “традиційно велика кількість груп впливу, які звикли паразитувати на країні”.

“Так більше не можна. Вчора я представив нового керівника Державної служби геології та надр — Романа Опімаха. На мою думку, професійна, порядна людина, з правильним світоглядом. У нього є два місяці, щоб навести лад в цій службі. За моєю інформацією, 80% людей в цій службі досі сиділи на конвертах (тобто зарплати в конвертах). Як можна взагалі розраховувати на те, що сюди до тебе прийде інвестор, якщо ти всім морочиш голову? Тому я почав би з домашнього завдання”, — зазначив Гончарук.

Він також запевнив, що олігархи ще ніколи не мали так мало впливу на владу країни, як зараз.

“Я переконаний у тому, що президент — самостійна людина і не управляється СМСками жодної зі сторін”, — зазначив прем’єр.

Він додав, що для того, аби працювати з олігархами, які є власниками великих монополій, потрібно мати регулятор, “який буде чесно рахувати тариф”, та Антимонопольний комітет, “який буде давати тверезу оцінку”.

“Чесні суди також нас будуть захищати, незважаючи на прізвища. Я не вважаю, що Коломойський кудись повертається, я не вважаю, що вплив олігархів збільшується — він зменшується”, — сказав прем’єр.

“Я вірю в те, що вплив олігархів в медіа також поступово буде зменшуватися, але за один день це зробити неможливо”, – додав Гончарук.

Читайте також:
“Уперше без підвищення податків і зі скороченням дефіциту”, — Гончарук про проєкт бюджету-2020

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна