У Житомирі урочисто закрили військові навчання за участю дев’яти країн “Кленова арка”

 

У Житомирі відбулося урочисте закриття багатонаціонального командно-штабного навчання “Кленова Арка-2019”. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 8 листопада, інформує пресцентр Командування Десантно-штурмових військ.

Зазначається, що двотижневе багатонаціональне навчання проходило за підтримки Збройних Сил Канади спільно з військовослужбовцями Збройних Сил Литви, Польщі та України, та за участю міжнародних партнерів з дев’яти країн: Грузії, Болгарії, Канади, Литовської Республіки, Республіки Польща, Республіки Північна Македонія, Румунії, Чорногорії та України.

Командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-майор Євген Мойсюк відзначив, що протягом двох тижнів, особовий склад дев’яти націй вчилися робити дружні країни міцнішими, а світ безпечнішим. Командувач також висловив сподівання, що в армійців було достатньо часу, аби поділитися миротворчим та бойовим досвідом.

“Вважаю, що ми покращили рівень навченості наших штабів, зробили ще один крок до сумісності. Також, вважаю, що всі цілі, які були поставлені перед навчаннями – досягнуті, кращі з вас будуть нагороджені! До зустрічі в наступному році на навчаннях “Кленова арка-2020 року”, – сказав генерал-майор Євген Мойсюк.

Високоповажний гість, командир 5-ї канадської дивізії бригадний генерал Roch Pelletier заявив, що Україна з кожним роком демонструє прогрес.

“З того, що я побачив, я можу зробити висновок, що вони справляються дуже добре і є здатними до інтеграції та співпраці з країнами-членами НАТО” – значив бригадний генерал з Канади.

Учасників навчання було відзначено пам’ятними відзнаками з символікою Десантно-штурмових військ Збройних Сил України та Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

Як відомо, військовослужбовці Десантно-штурмових військ ЗС України залучаються до командно-штабного навчання “Кленова арка” восьмий рік поспіль. Цьогоріч від України до навчань залучаються військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади та офіцери Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, які виконують завдання в складі Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького.

Учасники навчання відпрацьовували різні навчально-бойові завдання за допомогою системи імітаційного моделювання бойових дій JCATS. Дана система імітаційного моделювання JCATS призначена для моделювання дій підрозділів, частин, з’єднань та об’єднань згідно з прийнятим командиром рішенням у визначених умовах обстановки. Вона використовується для проведення командно-штабних навчань (тренувань) з метою набуття тими, хто навчається, практичного досвіду виконання службових обов’язків у реальних (бойових) умовах.

Загалом, до двотижневого багатонаціонального командно-штабного навчання “Кленова Арка – 2019” залучалося близько трьох сотень військовослужбовців з дев’яти країн-партнерів.

Читайте також:
На “Кленовій арці” десантники відпрацьовують миротворчі операції на програмі-симуляторі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна