У США перевіряють замороження Трампом допомоги Україні

 

Непартійний регулятор Конгресу США повідомив, що розглядає рішення адміністрації Дональда Трампа цього літа затримати сотні мільйонів доларів військової допомоги для України, щоби визначити, чи порушили чиновники закон про асигнування, не повідомивши про це Конгрес.

Про це пише видання Politico.

Утримання військової допомоги, про яке повідомили численні посадові особи адміністрації у своїх свідченнях, було пов’язане з вимогою Трампа до України почати розслідування проти його політичних суперників.

Наказ про утримання допомоги був переданий Трампом у липні, за кілька днів до того, як Трамп поговорив по телефону з президентом України Володимиром Зеленським і попросив провести розслідування щодо Байдена і подій, пов’язаних з виборами 2016 року.

Представник Бюджетно-контрольного управління (рахункова палата) підтвердив, що відомство розглядає питання про те, чи порушила адміністрація закон про асигнування, не повідомивши Конгрес про утримання військової допомоги.

Керуючий директор управління зі зв’язків з громадськістю Чак Янг сказав, що у нього поки немає часових рамок для завершення огляду. Аудит є запитом на юридичний висновок, а не розслідуванням, адже відомство не має правозастосовних повноважень.

Як писала “Новинарня“, посол США в ЄС Сондленд змінив свідчення, визнавши тиск Трампа на Україну.

Читайте також:
Експосол США в Україні Йованович шокована словами Трампа про неї в розмові з Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна