У Калуші почервоніла річка Млинівка

 

У місті Калуш на Івано-Франківщині річка Млинівка набула червоного забарвлення. Забруднення має протяжність 3 км, загибелі риби не виявлено.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської облдержадміністрації.

“07.11.2019 р. о 15.23 на ПЗЧ ДПРЧ-6 м. Калуш поступило повідомлення про забруднення річки Млинівка в м. Калуш, мікрорайон “Загір’я”. До місця події виїжджала комісія… По прибуттю до місця події факт забруднення водойми підтверджено. Вода в р. Млинівка має червоне забарвлення, без характерного запаху. Забруднення води в річці спостерігається протяжністю орієнтовно 3 км. Загибелі риби на даний час не виявлено”, – повідомляє управління ОДА.

Зазначається, що комісія обстежила Млинівку вверх за течією і встановила, що забруднення починається з потічка Гуркотало. Він проходиться біля КП “Калушавтодор”.

“Біля огорожі зі сторони підприємства виявлено згустки, ймовірно, водорозчинної фарби червоного кольору, якими найімовірніше забруднена вода в річці Млинівка”, – зазначає управління ОДА.

Фото: Facebook/ Калуський формат

На місці забруднення було взято проби речовини для подальшого дослідження в лабораторному центрі Держпродспоживслужби.

Hічка Млинівка за 15 км впадає в ріку Лімниця. Водозабір на Лімниці знаходиться вище по течії в селі Добровляни, Калуського району.

Лімниця – річка в межах Рожнятівського, Калуського і Галицького районів Івано-Франківської області, права притока Дністра (басейн Чорного моря).

Читайте також:
Компанія IKEA розробила човни для очищення річок від сміття

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна