Зеленський звільнив головного слідчого СБУ. Той пропрацював 4 місяці

 

Президент Володимир Зеленський звільнив Богдана Тиводара з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки та ухвалив ще низку кадрових рішень у відомстві.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в указах від 7 листопада на сайті глави держави.

“Звільнити Тиводара Богдана Михайловича з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України”, – йдеться в документі.

Тиводар обіймав вищезазначену посаду з липня 2019 року.

Окрім цього свого посту позбувся начальник управління СБУ у Дніпропетровській області Андрій Олійник (на посаді з червня 2018 року).

Водночас Зеленський призначив Сергія Криворучка начальником управління СБУ Херсонської області.

Юрія Борейчука на відповідний пост у Тернопольській області, Ювгена Борзілова – начальником управління Полтавщини, Сергія Заяця – на Івано-Франківщину, Павла Данюкова – на Волинь, Анатолія Денисенка начальником управління СБУ Вінницької області.

Читайте також:
Столтенберг у Раді нагадав про реформу СБУ

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня голова СБУ Василь Грицак подав президенту Володимиру Зеленському рапорт про відставку. 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення голови СБУ Грицака.

Заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

6 червня парламент не проголосував за звільнення Грицака з посади очільнка спецслужби.

Крім того, Зеленський указом звільнив з посади першого заступника Голови СБУ Віталія Малікова та увільнив його ще й від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки. Також президент звільнив з посади начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олега Валендюка.

10 червня Зеленський дістався й до обласних управлінь: видав указ, яким звільнив начальника УСБУ у Рівненській області Василя Бедрія. 

11 червня президент Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Служби безпеки України та начальників управлінь СБУ у п’яти областях.

26 червня Зеленський призначив Руслана Баранецького першим заступником глави Служби безпеки і керівником Антитерористичного центру при СБУ.

28 червня стало відомо, що заступником Івана Баканова, який наразі є т.в.о. глави СБУ, призначили генерал-майора Анатолія Калюжняка, який за часів Віктора Януковича обіймав посаду заступника начальника ГУ “К” СБУ і підпадає під дію закону про люстрацію.

1 липня президент призначив Дмитра Нескоромного заступником голови Служби безпеки України.

5 липня президент призначив начальника Головного слідчого управління СБУ – ним став Богдан Тиводар. Заступниками голови СБУ призначеноАнатолія Дублика (ексначальник Департаменту захисту національної державності СБУ) та Олександра Карпенка, який раніше працював начальником Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

23 липня Зеленський призначив Сергія Андрущенка начальником Департаменту захисту національної державності (Департамент “Т”) Служби безпеки України.

9 серпня Зеленський призначив Миколу Кулешова начальником Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Читайте також:
“Є паршиві вівці”: Грицак розповів, що не так із Главком “К” СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна