Зеленський переговорив з Ердоганом

 

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 6 листопада, інформує пресслужба офісу президента.

Зазначається, що під час розмови було обговорено стан підготовки до проведення у Києві чергового засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України та Туреччини.

“Глави держав відзначили обопільну налаштованість на подальше посилення співпраці в усіх напрямах, що становлять взаємний інтерес. Співрозмовники погодилися з важливістю активізації переговорного процесу щодо підготовки до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною”, – інформують у пресслужбі ОП.

Речники з Банкової також додають, що Зеленський привітав участь турецьких компаній у виставці “Зброя та безпека-2019”, відзначивши важливість співпраці з Туреччиною у контексті посилення обороноздатності нашої держави.

Зі свого боку, Реджеп Таїп Ердоган наголосив на незмінності підтримки Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності України. Він також привітав кроки Зеленського щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як інформувала “Новинарня“, Ердоган закликав Зеленського фіналізувати процес створення ЗВТ між країнами.

Читайте також:
В Анкарі Зеленський та Ердоган вшанували пам’ять 4 загиблих українських морпіхів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна