Угода про асоціацію з ЄС потребує “приведення до реальності”, – Кулеба

 

Україна піднімає перед Євросоюзом питання модернізації Угоди про асоціацію.

Про це у четвер, 7 листопада, сказав віцепрем’єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба під час конференції “Торгові війни: мистецтво захисту”, передає “Європейська правда”.

“Насперед варто визнати – угода узгоджувалася в одній реальності, а тепер існує в іншій. Проте ми свідомо не використовуємо термін “перегляд угоди” – ми говоримо про те, що угоду треба привести у відповідність до реальності”,- пояснив дипломат.

“Перегляд – це дуже революційна річ. Це повний розбір угоди та перезбір з нуля. А це несе чималі ризики. Тому ми підходимо досить обережно, говорячи лише про модернізацію”, – додав він.

Як приклад Кулеба нагадав про плани додати в угоду новий розділ, що буде стосуватися реформи в сфері юстиції.

“Це буде справді революційна штука, там буде й захист персональних даних, й боротьба з корупцією, і митні питання”, – додав віцепрем’єр.

Україна і ЄС підписали Угоду про асоціацію у 2014 році. Зокрема, політичну частину угоди було підписано 21 березня 2014 року, економічну частину – 27 червня 2014 року.

Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно, в режимі телемосту, ратифікували цю Угоду про асоціацію 16 вересня 2014 року.

Як писала “Новинарня“, парламент Нідерландів скасував закон про референдум, який блокував асоціацію України та ЄС.

Читайте також:
В уряді визначили 5 стратегічних напрямків співпраці з НАТО

Експосол у США Чалий пішов з МЗС, закинувши Зеленському зламані механізми традиційної дипломатії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна