У Золотому завершують гуманітарне розмінування

 

Піротехніки ДСНС України у четвер, 7 листопада, закінчують гуманітарне розмінування на лінії розведення в Золотому.

Як повідомляє пресслужба МВС, про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час поїздки урядової делегації та дипломатів на ділянку розведення військ у зоні ООС на Луганщині.

За словами міністра, на ділянці у Золотому знешкоджено близько 30 вибухонебезпечних предметів.

“Сьогодні фахівці ДСНС закінчують працювати на лінії розведення в Золотому. Як тільки війська будуть відведені у Богданівці – вони відразу приступають до роботи по розмінуванню і обстежують інженерні споруди. Після чого вони будуть розібрані”, – зазначив Аваков.

Нагадаємо, розведення військ біля Золотого на Луганщині почалося 29 жовтня. Спостерігачі СММ ОБСЄ переписали серійні номери автоматів у військових з обох сторін. Штаб ООС 1 листопада заявив про завершення розведення.
Наступні заходи з розмінування і розбирання фортифікаційних споруд триватимуть 30 днів.

Як стало відомо, підконтрольне Україні селище Золоте-4 не входить у ділянку відведення сил.

На 4 листопада було заплановано початок розведення військ у Петрівському Донецької області, однак українська сторона відклала його через недотримання семиденного режиму припинення вогню.

Читайте також:
Розведення в Петрівському стартує 8 листопада, – Кравченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна