Сейм Литви прийняв закон про обмін шпигунами

 

Сейм Литви у четвер, 7 листопада, прийняв поправки до Кримінального кодексу, які дозволяють обмін засудженими за шпигунство.

Про це інформує портал Delfi.

Зміни деталізують право президента на помилування засудженого, включеного в угоду про обмін розвідниками.

З поправку проголосували 76 членів Сейму, двоє були проти, вісім утрималися. Поправка набуде чинності після її підписання президентом Гітанасом Науседою.

Президент Гітанас Науседа підпише поправку до Кримінального кодексу про обмін розвідниками в наступний понеділок, а засідання комісії з помилування призначено на середу.

У жовтні литовські ЗМІ повідомили про те, що Вільнюс і Москва нібито прийшли до домовленості і готуються до обміну засудженими за розвідувальну діяльність.

Стверджувалося, що Литва передасть РФ засудженого два роки тому російського громадянина Ніколая Філіпченка, Росія – литовських громадян Євгена Матайтіса і Арістідаса Тамошайтіса, засуджених в 2016 році.

Читайте також:
“Формула Штайнмаєра” сприятливіша для Росії, а не України, – президент Литви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна