Росія скаржиться на збільшення американських субмарин поблизу Норвегії

 

У посольстві Росії в Норвегії розповіли про збільшення активності американських підводних човнів біля берегів Норвегії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 7 листопада, пишуть “Известия”.

Зазначається, що за 10 років підводні човни НАТО стали частіше заходити в порти Норвегії. Зокрема, 27 маневрів були зафіксовані за 2018 рік.

Крім того, в диппредставництві додали, що атомні підводні човни США також часто з’являються в цьому регіоні. У посольстві відзначили відсутність сенсаційних дій і назвали появу човнів “звичайною практикою”.

У Міноборони Норвегії збільшення кількості американських підводних човнів пояснили підвищеним інтересом до регіону крайньої Півночі, де також зростає російська активність.

За даними ЗМІ, в Осло підходить до завершення обладнання окремого порту, мета якого забезпечення заходу в порт підводних човнів США.

У жовтні цього року норвезька телекомпанія NRK з посиланням на дані спецслужб країни повідомила, що Росія почала проводити великі маневри з використанням підводних човнів у Норвезькому і Баренцевому морях.

Як зазначила тоді прем’єр-міністр країни Ерна Сольберг, в Осло не відчувають якоїсь загрози.

Як інформувала “Новинарня“, російських спецпризначенців помітили в Норвегії.

Читайте також:
Поблизу Норвегії у російського криголама заглохли двигуни

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна