Президент підписав зміни до держбюджету на 2019 рік

 

Президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік”.

Про це свідчить інформація у картці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

У графі “Дати та стан проходження” зазначається, що закон 7 листопада повернуто з підписом президента, повідомив “Укрінформ“.

Зміни до бюджету, зокрема, передбачають збільшення видатків на національну безпеку і оборону – 1 361,9 млн грн.

Ці кошти будуть спрямовані на збільшення рівня грошового забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, Головного управління розвідки МОУ, Управління держохорони до рівня виплат у Збройних силах.

Також ідеться про зростання видатків на збалансування фінансового стану державних вугледобувних підприємств та забезпечення фінансовими джерелами для виплати заробітної плати шахтарям, а також недопущення відключення шахт від електропостачання — 1 млрд грн.

Для здійснення усіх необхідних платежів з виконання державою гарантійних зобов’язань виділяється 1 677,7 млн грн.

Закон з метою забезпечення розв’язання соціальних питань та ефективного використання коштів державного бюджету також пропонує змінити загальні показники державного бюджету на 2019 рік: зменшити доходи на 20 379,2 млн грн, у тому числі за загальним фондом – на 20 107 млн грн, за спеціальним фондом – на 272,2 млн грн; збільшити фінансування за спеціальним фондом на 1145 млн грн та відповідно на цю суму граничного обсягу дефіциту державного бюджету; зменшити видатки на 20 658,8 млн грн, у тому числі за загальним фондом зменшити на 21 984,7 млн грн, за спеціальним фондом збільшити на 1325,9 млн грн; збільшити надання кредитів на 1427,7 млн грн.

Крім того, зміни до бюджету передбачають фінансування будівництва київського метро на Виноградар.

Нагадаємо, Верховна Рада 31 жовтня ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2019 рік” (№2283).

Читайте також:
Проєкт бюджету-2020: що з видатками, податками, боргами, субсидіями і дорогами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.