Ексбойовик “ДНР” домігся скасування його депортації з РФ в Україну

 

Російський суд скасував попереднє рішення про депортацію з Росії колишнього бойовика так званої “ДНР” Олександра Коряка.

Про це  у четвер, 7 листопада, повідомляє “Коммерсантъ”.

Суд у Волгограді вирішив, що колишньому бойовику “ДНР”, який приїхав до Волгоградської області РФ після того, як СБУ оголосила його в розшук за участь у бойових діях на Донбасі на стороні “ДНР”, буде небезпечно повертатися в Україну.

Рішенням суду в Харкові громадянина України Олександра Коряка заочно заарештували, а у 2016 році його засудили в Росії до 3,5 років ув’язнення за розбійний напад на місцевого жителя, саме тому Міністерство юстиції РФ розпочало процедуру депортацію Коряка в Україну.

Судді врахували, що родичі Коряка також переїхали до Волгоградської області та отримали громадянство Росії, а сам він одружився з росіянкою і повернення Коряка в Україну може “спричинити розрив сімейних стосунків та застосування щодо нього катувань”.

Адвокатка колишнього бойовика заявила, що наразі він збирає документи, щоб отримати російське громадянство.

Читайте також:
Цемах висунув умову для дачі показів Нідерландам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна