Зеленський створив Раду з питань свободи слова і захисту журналістів

 

Президент України Володимир Зеленський своїм указом (№808/2019) постановив утворити Раду з питань свободи слова та захисту журналістів як консультативно-дорадчий орган при президенті.

Відповідно до оприлюдненого в середу, 6 листопада, на сайті президента указу, Зеленський постановив утворити цю раду “з метою забезпечення дотримання конституційного права на свободу слова, налагодження ефективної взаємодії державних органів, засобів масової інформації, інститутів громадянського суспільства, зокрема щодо запобігання перешкоджанню законній професійній діяльності журналістів…”.

Цим же указом президент постановив затвердити положення про Раду з питань свободи слова та захисту журналістів і її персональний склад.

Крім цього, Зеленський постановив визнати такими, що втратили чинність указ його попередника на цій посаді Петра Порошенка від 23 лютого 2016 року №61 “Про Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів та свободи слова” і супутні йому.

Згідно з доданим положенням про персональний склад Ради з питань свободи слова та захисту журналістів, її секретарем, за згодою, призначається громадський діяч Вадим Міський, а членами – відомі юристи, редактори, журналісти, продюсери та громадські діячі, серед яких Наталія Влащенко, Павло Єлізаров, Світлана Остапа, Сергій Toмілeнко та деякі інші.

Читайте також:
Суд відкрив провадження щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна