В уряді хочуть ввести кримінальну відповідальність за “маніпулювання” ЗМІ

 

В уряді пропонують посилити відповідальність журналістів за розповсюдження “неправдивої або/та маніпулятивної інформації”.

Про це у середу, 6 листопада, заявив на парламентських слуханнях на тему “Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення” міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, передає УНН.

“Ми вважаємо, що відповідальність за оприлюднення даних журналістів має бути суттєво посилена, враховуючи надважливу роботу, яку роблять журналісти для суспільства, ми маємо побудувати відповіді зміни до законодавства”, – сказав Бородяський.

За його словами, уряд буде “забезпечувати і створювати умови для фізичного, фінансового та юридичного захисту журналістів, які заявляють, що вони зазнають ту чи іншу форму тиску”.

“Але я не можу (не) сказати про те, що відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої інформації або/та маніпулятивної інформації також має бути посилена. Це – третя частина наших важливих змін, а саме введення в законодавство поняття та критеріїв маніпулювання суспільною думкою, маніпулювання суспільною свідомістю, і введення як адміністративної, так і кримінальної відповідальності за таке маніпулювання, за замовлення такого маніпулювання, за здійснення такого маніпулювання”, – заявив міністр.

Як писала “Новинарня“, Володимире Зеленський створив Раду з питань свободи слова і захисту журналістів.

Читайте також:
Зеленський “наїхав” на українські ЗМІ із власниками з ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна