У Харкові зірвали меморіальну дошку генералові КДБ. ВІДЕО

 

У вівторок, 5 листопада, представники організації “Національні дружини” зняли з фасаду будинку меморіальну дошку почесному громадянину Харкова, генерал-майору КДБ Юрію Шрамку, яка була встановлена нещодавно.

Про це повідомляє “UA:Харків”.

Дошку, яку зняли з будинку, принесли під двері міської ради. За словами представника “Нацдружин” Євгенія Шкіркова, активісти виступають проти того, щоби постамент Шрамка був на центральній вулиці.

Акцію зняли на відео. На поширеному ролику видно, як кілька молодих людей знімають дошку та кладуть в автівтомобіль.

Як писала “Новинарня“,  напередодні у Харкові відкрили меморіальну дошку почесному громадянину міста та області, генерал-майору КДБ Юрію Шрамкові. Її помістили на будинку, розташованому по вулиці Свободи, де він жив з 2001 по 2009 роки.
Шрамко з 1963 по 1991 роки перебував на керівних посадах в органах КДБ, тому встановлення дошки суперечило декомунізаційному закону.

Читайте також:
Харківська міськрада підтримала “формулу Штайнмаєра” і закликала припинити акції “Ні капітуляції!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна