Ракицький заявив про завершення кар’єри в збірній України “через політику”

 

Захисник петербурзького “Зеніту” Ярослав Ракицький ухвалив рішення припинити виступати за збірну України з футболу.

“Вітаю, збірна України, з виходом на ЄВРО-2020 року, бажаю успіхів, хлопці, ви молодці, гра класна! Десять років тому я дебютував за головну команду, а сьогодні говорю “до побачення”. Я йду зі збірної України”, – написав футболіст у своєму Instagram у середу, 6 листопада.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Поздравляю, Сборная Украины, с выходом на евро-20, желаю успехов, парни вы молодцы, игра классная! 10 лет назад я дебютировал за главную Команду, а сегодня говорю «до свидания». Я ухожу из Сборной Украины. Я ждал вызов в Команду на протяжении всего 2019 года. Но большой футбол стал большой политикой. Именно страхом руководствуются люди, которые рассылают приглашения в национальную команду. Не навыками футбольного мастерства вы апеллируете. Футбол в не политике? Для меня было честью защищать Сборную своей страны, честь побеждать и доказывать силу Украинцев. Честь представлять цвета своего флага на международной арене. Спасибо всем кто поддерживал и тем кто не поддерживал, Вы заряжали быть ещё сильнее. Я всегда бился на футбольном поле за победу для Украины! Желаю только золотых наград! Спасибо!

Допис, поширений Yaroslav_Rakitskyy_official (@rakitskyy_official)

“Я очікував виклику в команду протягом усього 2019 року, але великий футбол став великою політикою. Саме страхом керуються люди, які розсилають запрошення до національної команди. Не навичками футбольної майстерності ви апелюєте. Футбол поза політикою?” – додав він.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 січня Ярослав Ракицький підписав контракт із російським “Зенітом” на 3,5 роки. Сума трансферу склала 10 млн. євро.
В інтерв’ю офіційному сайту “Зеніту” він заявив, що в Петербурзі вже понад 20 років живе його батько, тож бував там і поза футболом.

30-річний спортсмен виступав за збірну України з 2009 року. У 2006-2019 роках Ракицький грав за український “Шахтар”, а після переходу до “Зеніту” його не викликали до національної команди.

Читайте також:
Італійський тренер збірної України зробив тату з тризубом. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна