Прем’єр Великої Британії порівняв лідера лейбористів зі Сталіним

 

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон почав виборчу кампанію консерваторів з порівняння лідера “Лейбористської партії” Джеремі Корбіна зі Сталіним через його “ненависть” до багатих людей.

Про це Джонсон написав у статті для видання The Telegraph.

Прем’єр-міністр стверджує, що Корбін демонізує мільярдерів так же завзято, як і радянський режим Йосипа Сталіна переслідував землевласників у 1930-х роках.

“Вони роблять вигляд, що їхня ненависть спрямована тільки на певних мільярдерів – і вони вказують пальцем на людей з такою радістю і мстивістю, якої не було з часів Сталіна, що переслідував куркулів”, – написав Джонсон.

“Насправді вони зрештою будуть стягувати податки з усього: з пенсій, з бізнесу, з будинків і садів”, – додав він.

Джонсон також заявив, що Brexit відкриє “сотні мільярдів” інвестицій для Британії, а лейбористи не принесуть нічого, крім подальшої відстрочки, яка “стримає країну”.

Його ремарка про Сталіна є відповіддю на слова Корбіна про те, що лейбористський уряд прийде за представниками надбагатих “еліт”, які використовують “фальсифіковану систему”.

Лідер лейбористів назвав п’ять мільярдерів, на яких він націлився би, якби став прем’єр-міністром: власник Sports Direct Майк Ешлі, керівник хедж-фонду Кріспін Одей, керівник хімічної компанії Джим Реткліфф, власник ЗМІ Руперт Мердок і землевласник герцог Вестмінстерський Г’ю Гросвенор.

Читайте також:
Уряд Британії заблокував публікацію доповіді про загрозу РФ, – The Guardian

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна