Австрія надає 1 млн євро для розмінування Донбасу

 

Уряд Австрії вирішив надати 500 тисяч євро Міжнародному комітету Червоного Хреста і ще 500 тисяч євро неурядовим організаціям для допомоги Україні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 6 листопада, пише “Європейська правда” з посиланням на австрійські ЗМІ.

“Ситуація в плані безпеки залишається нестабільною, особливо в східній частині країни, незважаючи на режим припинення вогню”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що в рамках надання надзвичайної допомоги забезпечать населення предметами першої необхідності і нададуть медичну допомогу, психологічну підтримку та юридичні консультації.

Крім того, цивільне населення стикається з загрозою мін.

“Австрія послідовно виступає за розмінування та знищення протипіхотних наземних мін, які завдають величезних страждань цивільному населенню і перешкоджають розвитку і відновленню”, – заявляють в уряді.

Міжнародний комітет Червоного Хреста є однією з небагатьох діючих на місцевому рівні організацій, що мають доступ на не контрольовані урядом України території.

Як інформувала “Новинарня“, діти поранених та загиблих військових поїхали на відпочинок в Австрію.

Читайте також:
Окупанти заміновують “сіру зону”, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна