“Велика честь”: новим послом Канади в Києві вперше стала етнічна українка

 

Новим послом Канади в Україні призначена Лариса Галадза. Вона замінить Романа Ващука, який відбув на цій посаді 5-річну каденцію.

Як повідомили у Міністерстві закордонних справ Канади 4 листопада, відповідне рішення ухвалила глава МЗС Христя Фріланд.

Як і Ващук, пані Галадза – етнічна українка. Вона стане першою жінкою українського походження на посаді посла Канади в Україні.

“Це призначення є для мене і моєї родини велика честь. Не можу дочекатися розпочати роботу на новій посаді в Україні”, – написала Лариса Галадза у твіттері.

Досі (із 2016 року) Лариса Галадза обіймала посаду генерального директора департаменту стабілізаційних та миротворчих операцій МЗС Канади, а перед тим – у 2014-2016 роках – працювала на одній із керівних посад у Міністерстві з питань імміграції, громадянства та біженців Канади.

Освіта: бакалавр з відзнакою (політичні науки та етика) у Трініті-коледжі в Університеті Торонто, 1994; магістр (міжнародні відносини) у Карлтонському університеті, 1996.

Працювала в Департаменті національної оборони, в Таємній раді королеви для Канади, у секретаріаті Казначейської ради, у структурах Громадської безпеки Канади тощо.

Неодноразово відвідувала Україну протягом останніх років.

Лариса Галадза

Читайте також:
У новому парламенті Канади буде 98 жінок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна