Проєкт бюджету-2020 передбачає на оборону найбільші кошти за часів незалежності, – Загороднюк

 

Розвиток і закупівля озброєння та військової техніки стануть пріоритетами бюджету України в 2020 році у сфері оборони.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 5 листопада, під час презентації бюджету на наступний рік розповів міністр оборони України Андрій Загороднюк.

“Проєктом бюджету на 2020 рік для Міністерства оборони передбачено найбільше коштів із часів незалежності. Відповідно до наших стратегічних планів, на безпеку й оборону уряд виділяє 5,45% від прогнозованого ВВП, це 245,8 млрд гривень. Із них – 3% ВВП (136 млрд) піде на оборону”, – сказав Загороднюк.

“Бюджет міністерства складається з самого бюджету МОУ і окремого… Мова про 116 млрд. Зазначу, в 2019-му році це було 102 млрд. Державні гарантії на закупівлю озброєння та військової техніки – 9 млрд грн (минулоріч – 3 млрд), бюджет Державної спеціальної служби транспорту, який спрямовують на будівництво інфраструктури, житла для військових – 1,4 млрд грн (2019 рік – 0,8 млрд), на фінансування Головного управлінння розвідки МО передбачено 3,5 млрд грн. Сумарно – 130 млрд гривень”, – пояснив Загороднюк.

За його словами, на оборону скерують також частину коштів Мінекономрозвитку – 2,4 млрд гривень витратять на виробництво боєприпасів для Міністерства оборони.

Читайте також:
Загороднюк прозвітував про роботу Міноборони за 50 днів нового уряду

Зеленський їздив до Авакова ділити “військові” кошти держбюджету, – Бірюков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна