США привітали розведення в Золотому. І закликали РФ забратися з Донбасу повністю

 

Сполучені Штати Америки вітають завершення розведення сил у районі Золотого та закликають Російську Федерацію вивести всі свої сили зі сходу України.

Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні 4 листопада.

“Ми вітаємо завершення відведення сил і засобів у Золотому і високо оцінюємо зусилля президента Володимира Зеленського та його команди із розв’язання конфлікту на сході України, які відновлюють суверенітет та територіальну цілісність країни.
Ми закликаємо Росію повністю виконати Мінські угоди та вивести всі свої сили зі сходу України”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, розведення військ біля Золотого на Луганщині почалося 29 жовтня. Спостерігачі СММ ОБСЄ переписали серійні номери автоматів у військових з обох сторін. Штаб ООС 1 листопада заявив про завершення розведення.
Наступні заходи з розмінування і розбирання фортифікаційних споруд триватимуть 30 днів.

Як стало відомо, підконтрольне Україні селище Золоте-4 не входить у ділянку відведення сил.

На 4 листопада було заплановано початок розведення військ у Петрівському Донецької області, однак українська сторона відклала його через недотримання семиденного режиму припинення вогню.

Читайте також:
Розведення в Петрівському стартує 8 листопада, – Кравченко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна