США оголосили про вихід з Паризької кліматичної угоди

 

Сполучені Штати Америки почали формальний процес виходу із Паризької кліматичної угоди 2015 року.

Про це оголосив державний секретар Майк Помпео, інформує  “Радіо Свобода”.

За словами Помпео, він подав офіційне повідомлення про це до ООН. Це починає процес виходу з угоди, який не стає офіційним протягом одного року.

Як писала “Новинарня“, президент Дональд Трамп різко критикував кліматичну угоду у своїй передвиборчій кампанії, а його адміністрація скасувала екологічні норми, заявляючи, що вони завдають шкоди бізнесу і надають перевагу іншим країнам перед США.

1 червня 2017  Трамп заявив про плани країни вийти із Паризької кліматичної угоди, назвавши цей договір “поганим” для американців.

Він вважає, що угода м’яка по відношенню до провідних забруднювачів, таких як Китай та Індія, але ставить під загрозу промисловість США. При цьому він заявив, що має намір домовлятися про нові умови угоди.

Американське видання The New York Times повідомляло, що Сполучені Штати Америки зможуть вийти з Паризької кліматичної угоди не раніше ніж у 2020 році, тобто лише наприкінці терміну президентства Дональда Трампа.

Паризька кліматична угода була ухвалена в грудні 2015 року і набула чинності 4 листопада 2016 року.
Представники 195 країн домовилися скорочувати обсяги викидів шкідливих газів в атмосферу, аби стримати підвищення температури повітря на планеті до кінця цього століття в межах двох градусів за Цельсієм від рівня доіндустріальної епохи.

Читайте також:
У Швейцарії відбулася масова демонстрація проти 5G-зв’язку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна