Під стиль Івана Сірка: 92-га бригада ЗСУ отримала нову емблему

 

92-га окрема механізована бригада ЗСУ імені кошового отамана Івана Сірка отримала нову емблему – перехрещені козацькі рушниці над символічним частоколом Січі.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила пресслужба бригади, що базується в селі Клугино-Башкирівка, Харківська область.

Символіку затвердили начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ Дмитро Марченко та начальник Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак.

“Раді повідомити вам, що днями наша бригада отримала оновлену символіку. Враховуючи те, що 22 серпня поточного року військовій частині було присвоєно найменування імені кошового отамана Івана Сірка, ми з нетерпінням чекали і на затвердження нового нарукавного знаку…” – ідеться в дописі на ФБ-сторінці 92 омбр.

“Нарукавний знак до парадного, парадно-вихідного та повсякденного однострою має вигляд геральдичного щита, перетятого в основі палісадним поділом на зелений і золотий.
Центральним елементом нарукавного знака є золоті схрещені стилізовані рушниці запорізьких козаків «яничарки».
Палісадний поділ щита є стилізованим зображенням Запорізької Січі, укріплення якої були обнесені частоколом (палісадом) і вказує на почесне найменування частини імені кошового отамана Івана Сірка, який обирався кошовим Запорізької Січі двадцять років поспіль.
Схрещені рушниці та кольорова гамма нарукавного знака вказують на приналежність частини до механізованих підрозділів Сухопутних військ ЗСУ.
Щит оздоблено кантом синього кольору”, – розповіли в бригаді.

Відповідно, нарукавний знак до польового однострою виконаний у приглушених кольорах з оливковими відтінками.

Читайте також:
Шеврони рівня архистратига: бригади ДШВ отримали нові емблеми

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна