Окупанти обстріляли позиції ЗСУ з важкої артилерії, у Новотошківському евакуйовували дітей

 

Противник обстріляв наші позиції з забороненої Мінськими домовленостями артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 та 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Впродовж поточної доби збройні формування російські війська 16 разів порушили режим припинення вогню.

На час потужного обстрілу наших позицій російськими окупантами у районі Новотошківського дітей, якіперебували у школі, було евакуйовано до бомбосховища.

Жертв серед цивільного населення немає. Після закінчення обстрілу навчання продовжилося.

6 обстрілів наших позицій російські окупаційні війська здійснили у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ“: на околиці Новотошківського – з усього спектру озброєння починаючи зі стрілецької зброї до мінометів різних калібрів та артилерії калібру 122 мм; неподалік Новолуганського – з мінометів калібру 82мм, стрілецької зброї та ручних протитанкових і автоматичних гранатометів; поблизу Хутора Вільного – з СПГ; у районі Кримського – з великокаліберних кулеметів; двічі біля Троїцького – з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та СПГ.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив 10 обстрілів по позиціях Об’єднаних сил: чотири рази неподалік Водяного – з озброєння БМП-1, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів; два рази поблизу Мар’їнки – з РПГ та стрілецької зброї; біля Красногорівки – з СПГ та великокаліберних кулеметів; поблизу Пищевика – з ручних протитанкових гранатометів; неподалік Старогнатівки – зі стрілецької зброї; у районі Гнутового – з мінометів калібру 82 мм.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Проходить технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистка місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами.

Впродовж поточної доби втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Читайте також:
Російський депутат Журавльов “перевірив” розведення військ у Золотому-5. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна