СБУ затримала “позаштатного помічника” з ОП, який торгував посадами за $1,5 млн

 

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який представлявся “позаштатним помічником” вищого керівництва країни і за гроші пропонував сприяти призначенню на керівні посади у правоохоронних та державних органах.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 1 листопада, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що зловмисник підшукував “клієнтів” через контакти з бізнесовими колами та чиновниками середньої ланки. Він представлявся кандидатам на посади “позаштатним помічником” та “близьким товаришем” майже всіх вищих осіб держави. Зокрема, за забезпечення працевлаштування директором одного з державних підприємств зловмисник виставив ціну у майже 1,5 мільйона доларів США. У цьому випадку він посилався на власні зв’язки та запевняв, що питання нібито вирішується безпосередньо через керівництво офісу президента України”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чоловіка в центрі столиці після отримання частини авансу у розмірі 50 тисяч доларів США.

Слідчими СБУ зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

Як інформувала “Новинарня“, СБУ затримала ексзаступника міністра економіки, якого підозрюють у держзраді.

Читайте також:
ОП безкоштовно користується послугами ексголови СБУ часів Януковича, – Богдан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна