Реформа харчування у ЗСУ: суд дослідить переписку у FB між МОУ та Державною регуляторною службою

 

У справі за позовом фізичної особи-підприємця про скасування наказу Міноборони, яким передбачався перехід військових частин ЗСУ на нову систему харчування до кінця 2019 року, суд досліджуватиме відомості зі службової переписки між Державною регуляторною службою України і Міноборони у соцмережі Facebook.

Як повідомляє “Новинарня“, це стало відомо в четвер, 31 жовтня, під час засідання Окружного адміністративного суду Києва. Слухання перенесено на 16 листопада, передає “Армія.Інформ”.

“Причиною переносу судового засідання цього разу стало клопотання позивача, який послався на відомості зі службової переписки між Державною регуляторною службою України і Міноборони, виявлені ним у мережі… FB! На думку адвоката, вони можуть стати новими обставинами у справі. Суддя частково задовольнила це клопотання”, – пише видання.

Державна регуляторна служба під час наступного засідання надасть суду копії робочої службової переписки.

“Через затягування судового процесу військові частини не зможуть у наступному році перейти на нову систему харчування, що призведе до консервації старої системи. Ті військові частини, які здійснили перехід, матимуть перевагу. А ті, які згідно зі встановленим графіком мали це зробити найближчим часом, організовуватимуть харчування особового складу по-старому, без застосування каталогу продуктів харчування. Отож чи не вперше в історії матимемо очевидний продовольчий дисбаланс. При цьому вкотре зауважу: при тих самих коштах ми можемо харчувати військових безпечніше і якісніше, однак будемо змушені знову вдаватися до аутсорсингу, який не вигідний ні Міноборони, ні військовикам”, – прокоментував журналістам заступник начальника Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України полковник Олександр Хмиз.

Як інформувала “Новинарня“, ухвалою Окружного адмінсуду Києва від 16 липня 2019 року було визнано нечинним наказ Міністерства оборони, який передбачає проведення реформи харчування в Збройних силах України. Суддя Альона Мазур ухвалила це рішення за позовом підприємця, залученого до старих схем продовольчого забезпечення ЗСУ.
Радник міністра оборони Юрій Бірюков у коментарі “Новинарні” зазначив, що через цю ухвалу друга половина бригад ЗС України в 2019 році не перейде на якісно нове харчування за каталогом, як було заплановано.

У МОУ заявили, що подадуть апеляцію на рішення скандального Окружного адмінсуду столиці.

Як відомо, Збройні сили України почали інтенсивний перехід на нову систему харчування за каталогом у 2018 році, що дозволило збільшити набір продуктів з 30 до 400 одиниць та значно покращити рівень і якість харчування військовослужбовців.
У 2018 році на нову систему харчування загалом перейшли  близько 90 військових частин ЗСУ
Станом на липень 2019 року 50% військовослужбовців ЗС України перейшли на нову систему харчування за каталогом. Планувалося до кінця 2019 року перевести 100% особового складу.

4 вересня засідання ОАСК 4 вересня не відбулося через те, що суддя у відпустку.

За інформацією військових, у 73 військових частинах Збройних сил України й далі харчуватимуться за новою системою. Ще 285 чекають на реформування.

Колишній волонтер, екскерівник проєктного офісу реформ МОУ Андрій Загороднюк призначений новим міністром оборони 29 серпня.

В інтерв’ю “Новинарні” генерал-майор Дмитро Марченко, начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, перехід наступних частин ЗС України на нову систему харчування – за каталогом – буде розблоковано найближчим часом незалежно від рішень суду, через доручення нового міністра оборони Андрія Загороднюка.

Читайте також:
Як армія переходить на нову систему харчування, – інтерв’ю Діани Петрені

Що їдять “сонечка”: як змінилося харчування в ЗСУ. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна